Bo Hos Oss

BOKA RUM

HERRGÅRDEN

Vi har fem unika dubbelrum i Herrgården.
Ett utav rummen är vår svit med eget badrum som vi har döpt till Adele, övriga dubbelrum har delade badrum/toaletter.
Rummen i herrgården är djurfria.

FLYGELN

Tre dubbelrum i flygelbyggnaden är anpassad för familjer och där det går bra att ställa in en extrasäng.
I familjerummen går det även bra att ta med sig sin hund vid förfrågan.
Uppe på loftet i flygeln har vi också två dubbelrum som man tar sig upp till genom en lite brantare lofttrappa.
Vår sommarflygel är endast öppen under sommaren fram till slutet av september

ADELE – SVIT MED EGET BADRUM I HERRGÅRDEN

Vår svit är döpt efter första ägarnas dotter Adele som levde på gården på mitten av 1800-talet. I vårt ljusa och största rum finns en dubbelsäng. Till rummet finns även vår pigkammare som ett tillägg (1290 sek) med plats för 2 personer - Detta är perfekt för ett större sällskap som vill bo ihop och dela badrum. Max 4 personer.

TRÄDGÅRDH – DUBBELRUM MED DELAT BADRUM I HERRGÅRDEN.

Vårt gröna rum är döpt efter Sven Emanuel Trädgårdh som ägde marken herrgården idag står på. Sven Emanuel Trädgårdh var Häradshövding och ägde mycket mark i Blekinge. Rummet har en dubbelsäng med plats för 2 vuxna

BERGH – DUBBELRUM MED DELAT BADRUM I HERRGÅRDEN.

Vårt blå prinsessan-på-ärten rum med himmelsäng är uppkallat efter familjen Bergh som bodde och drev herrgården under 50 och 60-talet. Gården gick i arv från fadern Martin till Johan Bergh och det var Johan som moderniserade gården och gjorde om det gamla tornet till en rund kupa. Den rosa färgen kom dock dit senare – nämligen på 70-talet när dåvarande ägare var på smekmånad i södra Frankrike. Rummet har en dubbelsäng med plats för 2 vuxna.

ROSEN – LITET DUBBELRUM MED DELAT BADRUM I HERRGÅRDEN

Vårt vackraste rum med den bästa utsikten av alla är uppkallat efter herrgårdens första ägarinna Carolina von Rosen. Tillsammans med sin store kärlek Isac Otto Ruben köpte och byggde Carolina sitt drömhem – Hoby Kulle Herrgård. Rummet har en dubbelsäng med plats för 2 vuxna.

FURNESS – SVIT MED DELAT BADRUM I HERRGÅRDEN.

Rummet är uppkallat efter familjen Furness som bodde på gården under slutet av 1800-talet. Då blomstrade gården som mest och familjen hade ett stuteri med de vackraste arabhästarna. I ett av våra största rum finns även ett förmak med soffa och stolar att umgås vid. Rummet har en dubbelsäng med plats för 2 vuxna.

LINNÉ – FAMILJERUM MED DELAT BADRUM I FLYGELN.

Stort dubbelrum med dubbelsäng och en fransk järnsäng (90 cm) som går att använda som extrasäng till barn. Finns även möjlighet att ställa in babysäng vid förfrågan. I våra lantliga rum på nedervåningen i flygelbyggnaden som är från slutet av 1600-talet är både barn och djur välkomna. Det delade badrummet är helrenoverat våren 2022. Vid bokning av extrasäng tillkommer en kostnad på 500 sek, det inkluderar även frukost.

OSCAR – FAMILJERUM MED DELAT BADRUM I FLYGELN.

Stort dubbelrum med dubbelsäng och fransk järnsäng (90 cm) som går att använda som extrasäng till ett barn. Det finns även möjlighet att ställa in babysäng vid förfrågan. Plats för 2 vuxna och 2 barn. I våra lantliga rum på nedervåningen i flygelbyggnaden som är från slutet av 1600-talet är både barn och djur välkomna. Det delade badrummet är helrenoverat våren 2022. Vid bokning av extrasäng tillkommer en kostnad på 500 sek, det inkluderar även frukost.

PIGAN LOTTAS KAMMARE – DUBBELRUM MED DELAT BADRUM PÅ LOFTET I FLYGELN.

Ljust, enkelt dubbelrum på loftet i flygeln. Här är känslan sommarstuga och barndom - rummen har de gamla takbjälkarna kvar, blomsterbuketter från trädgården och pastellfärgade lakan. Plats för 2 vuxna. Upp till loftet är det en brant lofttrappa.

PIGAN STINAS KAMMARE – DUBBELRUM MED DELAT BADRUM PÅ LOFTET I FLYGELN.

Ljust, enkelt dubbelrum på loftet i flygeln. Här är känslan sommarstuga och barndom - rummen har de gamla takbjälkarna kvar, blomsterbuketter från trädgården och pastellfärgade lakan. Plats för 2 vuxna. Upp till loftet är det en brant lofttrappa.

GAMLA KÖKET - FAMILJERUM MED DELAT BADRUM I FLYGELN

Dubbelrum med utsikt över köksträdgården och plats för 2 personer. Finns möjlighet att bädda upp en extrasäng eller ställa in en babysäng vid förfrågan. I våra lantliga rum på nedervåningen i flygelbyggnaden som är från slutet av 1600-talet är både barn och djur välkomna. Det delade badrummet är helrenoverat våren 2022. Vid bokning av extrasäng tillkommer en kostnad på 500 sek, det inkluderar även frukost.

KAVELJERENS KAMMARE - PYTTELITET ENKELRUM PÅ LOFTET I FLYGELN

Litet supergulligt enkelrum på loftet i flygeln.

Hyra cykel & boka picknickkorg!

Till våra B&B-gäster erbjuder vi att hyra våra 6 st egendesignade Skeppshultscyklar i “Hoby Kulle-stil”! Alla framtagna av Sölvesborgs Velo. Till varje cykel följer det även med en cykelhjälm från Hövding.

Cyklarna hyr du för 200 kr/dag/cykel och om du vill tillsammans med en härlig picknickkorg och filt för
250 kr för 2 personer!

Picknickkorgen innehåller följande:

– 2 st lantbrödsmackor med ost och grönsaker
– 2 st Äppelboden äppelmust
– 2 st smoothies
– 2 st croissanter

Skriv till oss i din B&B-bokning att du önskar boka cyklar så hjälper vi dig!